6 goede redenen voor het plaatsen van een buffertank

6 GOEDE REDENEN VOOR HET PLAATSEN VAN EEN BUFFERTANK

 1. Watervoorraad tijdens piekmomenten en calamiteiten

  • Een standaard watermeter in het leidingnet kan 1,5 M³ tot 2,5 m³ per uur doorlaten. Dit is niet voldoende tijdens piekafnames bij de huidige bedrijfsgroottes. Grotere watermeters hebben als nadeel dat men aanzienlijk meer vastrecht betaald.
  • Een ontijzeringsinstallatie kan piekafnames niet aan. Resultaat is dat het beluchte water niet de tijd krijgt om te oxideren, wat later gebeurt in de leidingen met alle gevolgen van dien. Door het plaatsen van een buffertank  heeft men een meer geleidelijke waterafname van het leidingnet.
  • Bronpompen kunnen de piek waterafname niet aan.
  • Bij calamiteiten heeft men een voorraad water zodat de dieren tijdelijk
    vooruit kunnen.

  2. Uitvoeren als AB breektank

  • Met deze voorziening / optie op de buffertank voldoet men aan de wetgeving en eisen van de waterleidingsbedrijf. Alle apparatuur of situaties na een breektank worden gevoed door proceswater welke niet valt onder de regelgeving of inspecties.
Atmosferische onderbreking AB en AA
AB onderbreking

  3. Opslag van koelwater

  • Steeds meer veehouders gebruiken een voorkoeler om de melk terug te koelen voor het in de melktank komt. Een eenvoudige manier om energie te besparen. Water dat door het voorkoelen van de melk warmte opgenomen heeft, kan als drinkwater voor de koeien gebruikt worden. Tijdens het melken wordt dit water opgeslagen in de buffertank. Het drinkwater wordt hierdoor een paar graden warmer, waardoor het voor de koeien prettiger te drinken is. Het water wordt met een pomp vanuit het buffervat naar de drinkbakken gepompt. Met een frequentie gestuurde pomp zet u de inkomende waterdruk om in een constant gewenste waterdruk en watercapaciteit. Hierdoor heeft u geen last meer van drukschommelingen tijdens piekmomenten en heeft u altijd voldoende drinkwater voor uw dieren beschikbaar. Belangrijk is dat de opslagcapaciteit goed is afgestemd op de dagelijkse opname, zodat het drinkwater altijd vers is. Door middel van een speciaal ontwikkelde Suevia vlotter blijft er altijd een minimum waterniveau in de tank.

  4. Circulatie tijdens vorstperiodes in combinatie met een frequent geregelde pomp

  • De watervoorraad dient als energiebuffer.
  • Door het circuleren middels een frequent geregelde pomp en het laten terugstromen van het water blijven leidingen vorstvrij.

  5. Drukverhoging

  • In combinatie met een frequent geregelde pomp kan de waterdruk op het bedrijf verhoogd worden. Bij de huidige bedrijfsgroottes is dit geen overbodige luxe.
  • Dit heeft onder andere tijdens het reinigen een groot voordeel (veel water en druk).

  6. Acclimatisering van water

  • Het bron of leidingwater kan tot rust komen in de buffertank. Het voordeel hiervan is dat het water zich kan ontluchten, beluchten, op temperatuur kan komen en eventuele deeltjes kunnen bezinken.
Buffervat

Samenstellen buffertank | Advies op maat

Suevia levert deze tanks met een inhoud van 10 tot 15.000 liter. Indien nodig met alle opties en mogelijkheden op het gebied van pompen en besturingen. Wij kunnen uw buffertank compleet naar wens opbouwen, zodat deze op locatie meteen afgemonteerd kan worden, zonder dat er nog aan de tank gewerkt hoeft te worden. Met behulp van de pomp aansluitset wordt de tank zo opgebouwd dat de bijgeleverde slang eenvoudig aan de Suevia pompset gemonteerd kan worden. Met deze systemen bent u gegarandeerd van een perfecte aanvoer van uw water. 

Heeft u vragen of wilt u meer informatie neem dan contact op met de specialisten van Suevia via telefoonnummer 0497-51556 of mail naar info@suevia.nl.

6 goede redenen voor het plaatsen van een buffertank
Schuiven naar boven